En markis förbättrar inte bara skönheten i ett hus utan ökar också det uteserverade vardagsrummet. Det ger ett effektivt försvar mot solljuset under sommardagen till en uteplats, terrass eller däck. Roll-up markiser kommer in i spel, även som ett hinder för stark vind och stormer. Finns i olika former och färger dessa markiser blir en del för att göra huset mer dekorativt och rymligt. Den kan vara både horisontell och vertikal i form och kan därför vara praktisk jämfört med de fasta. Ibland kallas dessa också som utdragbara markiser. Kostnaden för att köpa sådana markiser är till och med låg i jämförelse med andra skyddsmaterial för ett hus eller företagslägenheter. Funktioner som hållbarhet, ekonomisk, anpassningsbarhet och elegans som ger värde till sådana markiser diskuteras nedan.

Hållbarhet: – Markiser är mycket slitstarka och långvariga med mycket ansträngning. De kan användas nästan med försumbar underhållskostnad. En rullande markis kan göras för att motstå några drastiska väderförhållanden. Dessa markiser är mycket efterfrågade för dem som gillar att göra en gång investering eftersom de är lätta att rengöra och lagra. Längden av sådana markiser är mycket hög i kontrast till andra liknande material. Sådana markiser görs tillräckligt effektivt för att skydda materialet från obetydlig slitage.

Ekonomiskt: – Tillgängligt till nominellt pris, tjäna dessa markiser mycket jämfört med ansträngningar som ingår i tillverkningen. Rullande markiser kostar inte mycket och varierar också med mängden hantverk och kvalitet. 3000 till 4000 är normalt det belopp som spenderas för en markis av låg kvalitet medan 15000 är den genomsnittliga inköpspriset för en markis som kommer att bestå under en längre tid. För en liten samling eller en utefest kan markiser med relativt låg kostnad bli praktiska när de installeras över en terrass eller en poolsida.

Anpassningsbarhet: – Vertikalmarkiser är lätta att justera och täcker inte ett stort utrymme för förvaring. Sådana markiser är mycket flexibla, men det har anpassningsförmåga att sprida över stort område för att skydda mot solljus eller starka vindar. Den kan monteras bekvämt över alla fönster, dörrar, terrasser eller däck. Resenärer och turister kan utnyttja dessa markiser ganska effektivt. Dessa typer av markiser ger stor komfort med sin kompatibilitet. Att sätta eller installera sådana markiser är nästan oanvändbart. Förutom en professionell eller mogna, kan ett litet barn även knyta och sätta sådana markiser.

Elegans: – Dessa markiser är mycket eleganta och kommer i olika ljusa färger och coola nyanser. En rullande markis kan ha olika former och storlekar från vertikalt till horisontellt beroende på konstruktion och design. Balkong, uteplats eller terrass erbjuds ofta med horisontell ram av markiser medan ett fönster eller en dörr passar till de vertikala. Dess tydligt anmärkningsvärda ramar tjänar ett nytt utseende till hela området över vilket det är installerat. Finns i både manuellt drivna och motordrivna, har dessa markiser nästan blivit en del av arkitektonisk betydelse.